Boyun Germe

Gündelik yaşamımız sırasında boynumuz sürekli hareket halindedir. Kafamızı çevirirken, yukarı veya aşağı bakarken boyun derimiz sürekli gerilir ve gevşer. Bu tarz hareketler zaman içerisinde ilerleyen yaşla birlikte boyun derisinin kırışmasına ve sarkmasına yol açar. Deri, atlındaki yağ dokusunun da yıpranması ile birlikte hacmini iyiden iyiye kaybeder. Bunun da sarkma ve kırışıklıkların oluşmasında payı olduğu düşünülür. Halk arasında ‘’gıdı’’ olarak ifade edilen bölge ile boyun çevresinde meydana gelen sarkmalar kişilerin olduklarından daha yaşlı algılanmalarına sebep olabilir. Bu yüzden bahsettiğimiz estetik problemler pek çok kadın ve erkek tarafından istenmezler.

Boyun germe ameliyatı ile esnekliğini kaybetmiş ve sarkmış olan boyun derisi; gergin ve genç bir görünüm oluşturacak şekilde yeniden düzenlenebilir. Boyunla çene ve yüz arasındaki estetik bütünlük kurulabilir. Böylece boyun ve gıdı bölgesindeki sarkma giderilirken çene de daha belirgin bir görünüm kazanır. Yazımızın devamında ‘’Boyun germe estetiği nasıl yapılır?’’ ve ‘’Boyun germe estetiği öncesi sonrası süreçler nasıldır?’’ gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Boyun germe estetiği ve benzer estetik operasyonları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Doç. Dr. Alper URAL gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

Boyun Germe Nedir?

Boyun germe; boyun ve gıdı bölgesinde meydana gelen sarkmaları ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak için yapılan operasyondur. Boyun germe estetiği özel cerrahi teknikler yardımı ile yapılır. Bazı durumlarda boyun germe ameliyatına liposuction işlemi de eşlik edebilir veya boyun germe için yalnızca liposuction işlemi tercih edilebilir.

Çene bölgesi ile boyun çevresi estetik bir uyum içerisindedir. Eğer boyun ve gıdı bölgesinde sarkma meydana gelirse çenenin görünümü de bu sarkmadan etkilenir. Çenenin yüze kazandırdığı boyut kaybolunca, yüz de boyundaki sarkmadan etkilenmiş olur. Bunun farkında olan bireyler hem yüzlerinin hem de boyun bölgelerinin daha genç ve çekici görünmesi için boyun germe ameliyatını tercih ederler.

Boyun Germe Neden Yapılır?

Boyun germe; boyun ve gıdı bölgesindeki estetik kusurları gidermek; boyun, çene ve yüz arasında iyi bir estetik uyum kurmak için yapılır. Bazı bireyler genetik olarak gevşek bir cilde sahip olabilirler. Bazılarında ise kilo alıp vermeye bağlı olarak deri genişlemesi meydana gelebilir. Tüm bunlar ilerleyen yaş ve bölgesel yağlanma gibi faktörlerle birleşince; boyun ve gıdı bölgesinde sarkmalar görülür. Boyun germe estetiği bu sarkmaları ortadan kaldırmak için yapılır. Böylece bireyler genç ve gergin bir boyun görünümüne kavuşurlar.

Boyun Germe Kimlere Yapılabilir?

Boyun germe hem erkeklere hem de kadınlara yapılabilmektedir. Boyun germe estetiği , beden gelişimini tamamlamış bireylere önerilir. Bu işlem genelde orta yaşlı bireyler tarafından tercih edilmektedir ancak 18 yaşını doldurmuş olan her birey, talep ettiği takdirde boyun germe estetiği yaptırabilir.

Boyun Germe Ameliyatı Kalıcı Mı?

Boyun germe ameliyatı sayesinde elde edilen gergin ve genç boyun görünümü kalıcıdır. Ancak operasyondan sonra hastalara; beslenme programlarını düzenlemeleri ve uygun bir egzersiz rutini belirlemeleri önerilir. Böylece boyun derisinin sağlığı korunabilir, bölgesel yağlanmanın önüne geçilebilir. Bu da boyun germe ameliyatı ile elde edilen kazanımların hayat boyu sürmesini sağlar.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Ancak bazı bölgesel ve kısıtlı işlemler için lokal anestezi işlemi de tercih edilebilir. Her iki durumda da hastalar boyun germe ameliyatı sırasında ağrı hissetmezler.

Ameliyat sırasında hastanın boyun ve gıdı çevresine müdahale edilir. Gıdı bölgesinde yağlanma varsa bu fazla yağ dokusu liposuction işlemi ile alınabilir. Özel cerrahi kesi uygulamaları ile bölgede sarkmaya sebep olan fazla deri dokusu çıkarılır. Geriye kalan deri gergin bir görünüm oluşturacak şekilde boyun bölgesine dikilir. Dikiş işlemi özel cerrahi tekniklerle yapılır

Boyun germe ameliyatı 2 ila 3 saat içerisinde tamamlanır. Boyun germe estetiği süresi, yapılan operasyonun kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası Süreçler Nasıldır?

Boyun germe ameliyatı öncesi doktorlar hastanın boyun, gıdı ve çene bölgelerini detaylı olarak inceler. Bu bölgelerdeki estetik kusurları belirlerler. İnceleme süreci sırasında hastaların talepleri de değerlendirilir. Son olarak tüm bu incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde bir operasyon planı oluşturulur.

Boyun germe ameliyatı sonrası hastalar, iyileşme sürecinin ardından boyunlarındaki değişimi çok rahat fark edebilirler. Bu uygulama sayesinde çenenin belirginlik kazandığını, gıdı bölgesindeki sarkmanın giderildiğini ve genel olarak genç bir görünüm elde edildiğini görebilirler.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Boyun germe ameliyatı sonrası hastalar, geçirdikleri operasyonun kapsamına göre bir gece boyunca hastanede misafir edilebilirler.

Hastalar ameliyat sonrasında doktor önerisine göre bir süre, özel bir yüz-boyun maskesi kullanabilirler. Bu süreçte 2 gün kadar banyo yapılmaması, bölgeye su temas ettirilmemesi gerekir. Yüzme estetiği sonrası şişlik ve morluk oluşabilir, bunlar 3 hafta içerisinde azalarak kaybolurlar. Ameliyat sonrasında en az 6 ay güneş kremi kullanmayı ihmal etmemek gerekir.

Boyun Germe Ameliyatı Fiyatları

Boyun germe ameliyatı sayesinde gıdı ve boyundaki sarkma giderilebilir, kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir. Yüz, çene ve boyun bölgeleri arasında estetik bir uyum yakalanabilir. Tüm bu kazanımlar hastaların çok daha genç bir görünüme sahip olmalarını sağlar. Boyun germe ameliyatı sırasında yapılan tüm işlemler doktor tarafından hastaya özel olarak planlanır. Bu yüzden boyun germe estetiği fiyatları kişiden kişiye değişebilir.

Boyun germe ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Alper URAL’dan randevu alabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button