Yağ Dolgusu

Vücudun belli bölgelerinde istenmeyen yağlanmalar oluşur. Bölgesel yağlanmaların hem vücudun genel sağlığı için hem de vücudun estetik bütünlüğü için olumsuz etkileri vardır. Bu yüzden pek çok insan bu yağlardan kurtulmak ister. Yağ dolgusu olarak bilinen işlem sayesinde hem bölgesel yağlanmalardan kurtulmak hem de alınan fazla yağlar ile vücudun çeşitli bölgelerini şekillendirmek mümkündür.

Bu işlem ile bazı vücut bölgeleri incelenir. Aşırı yağlanma olan bölgeler belirlenir. Daha sonra ise bu bölgelerden bir miktar yağ dokusu alınır. Bu işlem sırasında yağ dokusunun alındığı bölge de estetik ölçütler çerçevesinde şekillendirilir. Alınan fazla yağlar, yağ enjeksiyonları ile vücudun çeşitli yerlerindeki estetik kusurları ortadan kaldırmak için kullanılır.

Yağ dolgusu ve benzer işlemler hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Doç. Dr. Alper URAL gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

Yağ Dolgusu Nedir?

Yağ dolgusu; hastanın vücudundan alınan fazla yağ dokuları ile; vücudun çeşitli bölgelerindeki estetik kusurları gidermek için yapılan işlemdir. Hastadan alınan fazla yağlar ile göz, burun, yanak, ağız ve çene çevresindeki kırışıklıklar giderilebilir; cilde çok daha hacimli ve genç bir görünüm kazandırılabilir. Alınan yağ dokuları ile meme ve kalça bölgelerini şekillendirmek bile mümkündür.

Yağ alma işlemi liposuction olarak bilinen uygulama ile yapılır. Liposuction işlemi neredeyse 100 yılı aşkındır kullanılan, sürekli gelişen ve teknolojiye adapte olan güvenilir bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde zahmetli cerrahi işlemlere gerek kalmadan vücudun belli bölgelerindeki fazla yağ dokuları alınabilir.

Ameliyatsız Estetik Nedir?

Ameliyatsız estetik, cerrahi işlemlere başvurulmadan yapılan estetik uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde pek çok estetik kusur ağır cerrahi operasyonlara gerek kalmadan giderilebilir. Dolgu işlemleri de ameliyatsız estetik uygulamaları arasında yer almaktadır.

Bu uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Ameliyatsız Estetik isimli menüyü inceleyebilirsiniz.

Yağ Dolgusu Neden Yapılır?

Yağ dolgusu pek çok amaç doğrultusunda yapılabilir. Yağ dolgusu iki ayrı aşamadan meydana gelir. Bu aşamalardan ilkinde, fazla yağlanma meydana gelmiş bir vücut bölgesinden yağ dokusu alınır. Böylece bu bölge estetik olarak şekillendirilir, daha ince ve çekici bir görünüme sahip olur. İkinci aşamada ise; alınan fazla yağlar kullanılarak vücudun çeşitli yerlerindeki estetik kusurlar giderilir. Bu yağ dokuları ile gözaltları, yanak bölgesi, çene ve daha birçok bölge şekillendirilebilmektedir.

Yağ Dolgusu Hangi Bölgelere Yapılır?

Yağ dolgusu şu bölgelere yapılabilir:

  • Kaş çevresi.
  • Burun çevresi.
  • Nazolabial bölge.
  • Çene ve çevresi.
  • Yanaklar ve çevresi.
  • Gözaltları ve göz çevresi.

Bu bölgelerde yer alan kırışıklıklar, cilt çökükleri ve yaşlılık belirtileri yağ dolgusu ile giderilebilir.

Alınan yağ dokusunun miktarına bağlı olarak şu bölgelere de dolgu yapılabilir:

  • Kalça ve çevresine.

Yağ dolgusu ile kalça dikleştirme ve meme büyütme gibi işlemler yapılabilir; çarpık bacak görünümü gibi sorunlar giderilebilir.

Yağ Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Yağ dolgusu 18 yaşını doldurmuş olan ve uygulamaya engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunu olmayan herkese yapılabilir. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlara, yağ dolgusu yaptırmadan önce bu dönemlerin son bulmasını beklemeleri önerilir.

Yağ Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yağ dolgusu lokal veya genel anestezi altında yapılabilmektedir. Böylece hastalar işlemler sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar. Yağ dolgusu öncesinde, yapılacak olan tüm işlemler detaylı olarak planlanır. Bu planlama süreci hastanın talepleri, ihtiyaçları ve genel estetik ölçütler çerçevesinde şekillenir. Böylece mümkün olan en başarılı ve isabetli tedavi hastaya sunulabilir.

Bahsettiğimiz planlar çerçevesinde iki ana işlem yapılır. Bunlardan ilki; liposuction işlemi ile hastanın yağlanma olan bir bölgesinden fazla yağ dokularının alınmasıdır. Bu işlem sırasında o bölgede şekillendirme çalışmaları da yapılabilir. İkinci işlem sırasında ise hastadan alınan yağ dokuları, özel enjeksiyon teknikleri ile önceden belirlenen bölgelere dolgu olarak uygulanır. Böylece bu bölgelerdeki çökmeler, kırışıklıklar ve çizgiler giderilir. Cilt çok daha hacimli, dolgun ve çekici bir görünüm kazanır.

Yağ dolgusu sırasında enjeksiyon işlemleri 30 ila 60 dakika içerisinde tamamlanır. Bu süre yapılan işlemlerin kapsamlarına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Yağ Dolgusu Öncesi Sonrası Süreçler Nasıldır?

Yağ dolgusu öncesinde daha önce de bahsettiğimiz gibi detaylı bir planlama yapılır. Bu planlama sürecinde yağ dokusunun nereden alınacağına ve hangi bölgeye uygulanacağına karar verilir. Hasta kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsa işlemden önce doktor önerisi ile bu ilaçlara bir süre ara verilebilir.

Yağ dolgusu sonrası iyileşme süreci, yağ dolgusu sırasında yapılan işlemlerin kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Yağ dolgusu sonrasında, uygulama bölgelerinde hafif kızarma ve şişlikler görülebilir. Bunlar zaman içerisinde kendiliğinden geçerler. Bu süreçte doktor tavsiyelerine dikkatle uyulması tavsiye edilir.

Doktorlar, yağ dolgusu öncesi sonrası süreçler hakkında hastalarını detaylı olarak bilgilendireceklerdir.

Yağ Dolgusu Fiyatları

Yağ dolgusu, hastanın kendi vücudundan alınan fazla yağ dokuları ile yapılır. Bu dokular sayesinde başta kırışıklıklar ve cilt çökmeleri olmak üzere birçok estetik kusur giderilebilir.

Yağ dolgusu işlemi doktor tarafından hastaya özel olarak planlanır. Bu yüzden yağ dolgusu fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Yağ dolgusu fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Alper URAL’dan randevu alabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button