PRP Tedavisi

Kanın içerisinde dokuların iyileşmesini ve onarılmasını sağlayan özel hücreler yer alır. Bu hücreler, kılcal damarlar yardımı ile yıpranmanın ve yaralanmanın meydana geldiği bölgeye ulaşırlar. Daha sonra ise bu bölgenin onarılmasını, yenilenmesini ve iyileşmesini sağlarlar. Vücudumuzdaki pek çok doku, biz fark etmeden bu gibi süreçler çerçevesinde sürekli onarılır ve yenilenir. Ancak bazı durumlarda, kanda bulunan iyileştirici hücrelerin sayısı, bir hasarı tamamen onarmak için yeterli gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda bölgedeki hasar tamamen iyileşemez, cilt üzerinde izler ve yıpranma belirtileri kalır. Bahsettiğimiz durumlarda PRP tedavisi gibi iyileşmeyi ve yenilenmeyi destekleyici uygulamalar tercih edilebilir.

PRP tedavisi, hastanın kendi kanı ile yapılır. Alınan kan, onarıcı hücreler bakımından zengin bir hale getirilir. Daha sonra ise hedef bölgelere uygulanır. Böylece hedef bölgelerdeki dokular hızla iyileşir, yenilenir ve genç bir görünüm kazanırlar. Yazımızın devamında PRP uygulamasının nasıl yapıldığından ve faydalarından bahsedeceğiz.

PRP tedavisi ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Doç. Dr. Alper URAL gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

PRP Ne Demek?

PRP, ‘’platelet rich plasma’’ yani ‘’platelet hücresi bakımından zengin plazma’’ manasına gelir. Platelet hücresi, kanda bulunan ve doku onarımında görevli olan bir hücredir. Hastadan alınan kanın, laboratuvar ortamında yüksek hızlarla döndürülmesi ile PRP sıvısı elde edilir. Elde edilen bu sıvı PRP tedavisinde kullanılır.

PRP Tedavisi Nedir?

PRP tedavisi; dokulardaki yıpranmayı ve yaşlılık belirtilerini gidermek için yapılan bir tedavi uygulamasıdır. Özellikle de cilt bölgesinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. PRP tedavisi ile cilde enjekte edilen sıvı, yüksek miktarda onarıcı hücre içerir. Bu onarıcı hücreler hastadan alınan kandan elde edilirler. Uygulandıkları bölgede iyileşme sürecini hızlandırırlar. Özellikle de yüz, boyun ve dekolte bölgesine sıkça uygulanan bir işlemdir. PRP uygulaması doku onarımının yanı sıra uygulandığı bölgenin çok daha parlak, genç ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Ameliyatsız Estetik Nedir?

Ameliyatsız estetik, cerrahi kesiler veya dikiş uygulamaları kullanılmadan yapılan estetik uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde ciltte yer alan kırışıklıklar, lekeler ve benzer estetik kusurlar giderilebilir. PRP tedavisi ve mezoterapi gibi destekleyici uygulamalar da cildin genç ve sağlıklı bir yapı kazanması için tercih edilen ameliyatsız estetik işlemlerindendir.

Bu uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Ameliyatsız Estetik isimli menüyü inceleyebilirsiniz.

PRP Tedavisi Neden Yapılır? PRP Tedavisi Ne İşe Yarar?

PRP tedavisi şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

  • Cildin genç ve parlak bir yapıya kavuşmasını sağlamak.
  • Ciltte yer alan lekelerin, yara izlerinin ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmak.
  • Ciltte oluşan çatlakları gidermek.
  • İlerleyen yaş sebebi ile görülen belirtileri ortadan kaldırmak.
  • Saç dökülmesini durdurmak, yavaşlatmak.
  • Tendon ve kıkırdak gibi dokularda meydana gelen yaralanmaların daha hızlı iyileşmesini sağlamak.

PRP tedavisi günümüzde pek çok amaçla kullanılmaktadır.

PRP Tedavisi Hangi Bölgelere Yapılır?

PRP tedavisi şu gibi bölgelere uygulanabilir:

  • Yüz bölgesi.
  • Çene bölgesi.
  • Boyun ve boyun çevresi.
  • Dekolte bölgesi.
  • Bacak ve bacak çevresi.
  • Saçlı deri.

PRP tedavisi uygulandığı her bölgede doku onarımına ve cildin genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

PRP Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

PRP tedavisi, 18 yaşını doldurmuş olan ve uygulamaya engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunu olmayan herkese yapılabilir. Eğer uygulamanın yapılacağı bölgede bir enfeksiyon söz konusu ise önce bu enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekir. Daha sonra PRP tedavisi uygulanabilir. Hastalar, PRP tedavisine uygunlukları açısından doktor tarafından detaylı olarak değerlendirilirler.

PRP Tedavisi Kalıcı Mı?

PRP tedavisinin etkileri kalıcı değildir. PRP tedavisi sayesinde elde edilen kazanımlar bir süre sonra kaybolur. Bu süre cilt yapısına göre kişiden kişiye değişiklik gösterse de hemen hemen 5 aydır. Bireyler, doktorlarının tavsiyelerine göre belirli aralıklarla PRP tedavisini tekrarlatabilirler.

PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP tedavisinde ilk olarak hastadan bir miktar kan alınır. Hastanın kanını taşıyan tüp, laboratuvar ortamında özel bir alet yardımı ile yüksek hızlarda döndürülür. Bu işlem sayesinde kanı meydana getiren maddeler birbirlerinden ayrışır. Bazıları dibe çökerken bazıları ise yüzeyde birikirler. Daha sonra ise onarıcı platelet hücreleri bu tüpün içerisinden sıvı olarak alınır. Bu sıvı doktor tarafından daha önceden belirlenen bölgelere uygulanır. Böylece bu bölgelerin hızla iyileşmesi ve gençleşmesi sağlanır.

PRP tedavisi hemen hemen 30 dakika içerisinde tamamlanır. Bu süre yapılan uygulamanın kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

PRP Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

PRP tedavisi sonrası hastalar gündelik yaşamlarına dönebilirler. Bu uygulama sırasında hastanın kendi kanı kullanılır. Ayrıca işlemlere cerrahi operasyonlar eşlik etmez. Bu yüzden ne uzun ne de zahmetli iyileşme süreçlerine gerek yoktur. PRP tedavisinden sonra uygulama bölgesinde hafif bir kızarıklık ve şişlik meydana gelebilir. Bunlar birkaç gün içerisinde azalarak kaybolurlar.

Doktorlar, PRP tedavisi öncesi sonrası süreçler hakkında hastalarını detaylı olarak bilgilendireceklerdir.

PRP Tedavisi Fiyatları

PRP tedavisi ile cilde parlak, genç ve canlı bir görünüm kazandırmak mümkündür. Hastanın kendi kanındaki onarıcı hücrelerle yapılan bu tedavi, tüm dünyada oldukça talep görmektedir. Uygulama sırasında yapılan işlemler kişiye özel olarak planlanır. Bu yüzden PRP tedavisi ücreti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

PRP tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Alper URAL’dan randevu alabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button