Mezoterapi

Derinin altında, cildi besleyen kılcal damarlar yer alır. Bu damarlar, kanın içerisindeki gıdalar ve destekleyici maddeler ile deriyi beslerler. Böylece cildin üzerinde yer alan yaralar, lekeler onarılır; cilt çok daha canlı ve genç bir görünüm kazanır. Bazı bireylerde bu kılcal damarlar, cildi yeterince besleyemez. Bazı bireylerde ise cildin yenilenmek için ihtiyaç duyduğu vitaminler ve mineraller oldukça azdır. Bu yüzden cilt kendisini onaramaz, yıpranır, kırışır ve yaşlı bir görünüm kazanır. Günümüzde çeşitli tıbbi yöntemler ile cildin ihtiyaç duyduğu maddeleri, cilde direkt olarak uygulamak mümkündür. Bu uygulamalar arasında en sık tercih edileni mezoterapi işlemidir.

Mezoterapi işleminde, cildin kendini yenilemek için ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller ve organik bileşenler; direkt olarak cilde uygulanır. Bu maddeler cildin kendini yenileme ve onarma süreçlerini aktifleştirir. Böylece cildin çok daha canlı, genç bir görünüm kazanması sağlanır. Yazımızın devamında mezoterapinin nasıl uygulandığından ve ne gibi yararları olduğundan bahsedeceğiz.

Mezoterapi ve benzer ameliyatsız estetik uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Doç. Dr. Alper URAL gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

Mezoterapi Nedir? Mezoterapi Ne Demek?

Mezoterapi, çeşitli vitamin ve minerallerin; hyraluronik asit gibi organik bileşenlerle birlikte direkt olarak cilde uygulanmasıdır. Bu maddeler cildin yenilenme ve onarım süreçlerinde çok büyük bir rol oynarlar. Mezoterapi işlemi sayesinde ciltteki lekelerin ve yaraların onarım süreci hızlanır.

Mezoterapi neredeyse 50 yıldır, cilt üzerindeki lekelerin, kırışıklıkların ve benzer estetik kusurların giderilmesi için kullanılmaktadır. Ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltması ve cilde genç bir görünüm kazandırması sebebi ile dünyanın her yerinde oldukça sık tercih edilmektedir.

Ameliyatsız Estetik Nedir?

Ameliyatsız estetik, cerrahi operasyonlara başvurulmadan yapılan estetik işlemleridir. Bu işlemler sayesinde yüzde yer alan pek çok estetik kusuru gidermek mümkündür. Ameliyatsız estetik uygulamalarının bazıları ile direkt olarak cilde müdahale edilirken bazılarında ise cildin kendisini yenileme süreci desteklenir. Her iki durumda da ciltte yer alan kırışıklıkların, yaşlanma belirtilerinin ve estetik kusurların giderilmesi amaçlanır.

Mezoterapi Neden Yapılır?

Mezoterapi tedavisi şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

  • Ciltte meydana gelen sarkmaları ve kırışıklıkları gidermek.
  • Güneş lekesi gibi cilt lekelerini gidermek.
  • Cilt yüzeyindeki yara izlerinin iyileşmesini desteklemek.
  • Selülitleri ortadan kaldırmak.
  • Deri çatlaklarını gidermek.
  • Bazı alerjik reaksiyonları ve olumsuz etkilerini önlemek.
  • Yüzde yer alan akne izlerini ortadan kaldırmak.
  • Saç dökülmesini durdurmak.
  • Spor yaralanmaları sonrasında doku iyileşmesini desteklemek.
  • Kronik ağrıları gidermek.

Mezoterapi uygulaması pek çok amaçla kullanılmaktadır. Mezoterapi ile vücuda uygulanan maddeler yalnızca cildin değil diğer dokuların da ihtiyaç duyduğu kaynaklardır.

Mezoterapi Nerelere Yapılabilir?

Mezoterapi şu gibi bölgelere uygulanabilir:

  • Yüz bölgesi.
  • Saç derisi.
  • Sırt.
  • Karın ve göbek bölgesi.
  • Dekolte bölgesi.
  • Çene.

Mezoterapi tüm bu bölgelerde; dokuların iyileşmesine ve gençleşmesine katkı sağlar.

Mezoterapinin İçeriği Nedir?

Mezoterapi sıvısının içerisinde şu gibi destekleyici maddeler yer alır:

  • B1, B2, B3, B4, B5, B6, A, C ve E gibi destekleyici vitaminler.
  • İyot.
  • Bakır.
  • Çinko.
  • Hyaluronik asit.

Bu maddeler, uygulandıkları bölgelerdeki dokuları destekler ve iyileşme mekanizmalarını aktifleştirirler.

Mezoterapi Kimlere Yapılabilir?

Mezoterapi uygulaması 18 yaşını doldurmuş olan her bireye yapılabilir. Bu uygulama gebelik ve emzirme dönemlerinde olan kadınlara önerilmez. Bahsettiğimiz dönemler son bulduktan sonra iç rahatlığı ile mezoterapi yaptırabilirler.

Mezoterapi öncesinde, hastaların işlem için uygunlukları doktor tarafından detaylı olarak değerlendirilir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi öncesinde, hastanın talebine göre uygulama bölgesine anestezik krem sürülebilir. Böylece olası ağrı ve rahatsızlık hissi önlenmiş olur. Mezoterapi uygulamasının detayları, uygulama öncesinde doktor tarafından hastaya özel olarak planlanır. Tedavinin uygulama aşaması da bu planlama çerçevesinde gerçekleşir.

Mezoterapi uygulaması iki yöntemle yapılabilmektedir. Bunlardan ilkinde, özel bir alet yardımı ile uygulama bölgesi kontrollü olarak aşındırılır. Daha sonra ise bölgeye mezoterapi sıvısı sürülür. Böylece cildin mezoterapi sıvısını absorbe (emmesi) etmesi sağlanır.

Diğer yöntemde ise mikroenjeksiyon uygulamalarına başvurulur. Mezoterapi sıvısı, daha önceden belirlenen bölgelere, işlem için özel olarak üretilmiş ince iğneler yardımı ile uygulanır. Uygulama öncesinde bölge, kremler ile uyuşturulduğu için ağrı hissi oluşmaz.

Mezoterapi uygulaması hemen hemen 30 dakika ila 60 dakika arasında son bulur. Bu süre, yapılan işlemin kapsamına ve uygulama bölgesine göre kişiden kişiye değişebilir.

Mezoterapi Öncesi Sonrası Süreçler Nasıldır?

Mezoterapi öncesinde detaylı bir planlama süreci vardır. Bu süreçte mezoterapinin hangi bölgelere yapılacağına karar verilir. Eğer hasta kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsa bu ilaçlara bir süre ara vermesi istenebilir.

Mezoterapi sonrası hastalar gündelik yaşamlarına dönebilirler. Bu uygulama sırasında cerrahi işlemlere başvurulmadığı için hastaları uzun bir iyileşme süreci beklemez. Mezoterapi sonrası uygulama bölgesinde hafif bir kızarıklık ve şişlik görülebilir. Bunlar birkaç gün içerisinde tamamen kaybolurlar. Mezoterapiden sonra hastalara; bir gün boyunca ağır işler yapmamaları ve mezoterapinin yapıldığı bölgeye su temas ettirmemeleri önerilir.

Mezoterapi Fiyatları

Mezoterapi sırasında uygulanan maddeler, cildin sağlıklı ve genç bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu uygulama tamamen hastalara özel olarak planlanır. Bu yüzden mezoterapi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Mezoterapi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Alper URAL’dan randevu alabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button